Wat kost asbestsanering?

De kosten voor asbestsanering kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren. Asbest kent ten eerste drie risicoklasse: 1, 2 en 2a. Voor iedere klasse gelden andere eisen voor gebruik van beschermende middelen en benodigde certificaten om het werk uit te kunnen voeren. Echter zijn er verschillende factoren die van invloed zijn op de kosten van asbestsanering, waaronder de hoeveelheid asbest, het type materiaal, de locatie, de bereikbaarheid en de complexiteit van het project.

  • Hoeveelheid asbest: De hoeveelheid asbesthoudend materiaal dat moet worden verwijderd, heeft een directe invloed op de kosten.

  • Type asbest: Er zijn verschillende soorten asbestvezels, en de sanering van sommige soorten kan complexer en duurder zijn dan andere.

  • Locatie en bereikbaarheid: De locatie van het asbesthoudende materiaal en de bereikbaarheid ervan kunnen de kosten beïnvloeden. Als het bijvoorbeeld op moeilijk bereikbare plaatsen zit, kan dat de prijs verhogen.

  • Soorten materialen: Asbest kan voorkomen in verschillende materialen, zoals golfplaten, isolatiemateriaal, vloerbedekking, etc. De verwijdering van bepaalde materialen kan ingewikkelder en duurder zijn.

  • Vereiste veiligheidsmaatregelen: Asbestsanering vereist strikte veiligheidsmaatregelen om blootstelling aan asbestvezels te minimaliseren. Deze maatregelen kunnen de kosten verhogen.

Kosten asbestsanering

Asbestsanering is een gespecialiseerde en gereguleerde activiteit, waarbij professionals ervoor moeten zorgen dat de verwijdering op een veilige en conforme manier wordt uitgevoerd. Wij zijn gecertificeerd om alle risicoklassen veilig te behandelen. Voordat asbest gesaneerd kan worden, wordt er een asbestinventarisatierapport opgemaakt door een onafhankelijk bedrijf. In het rapport staat waar het asbesthoudende materiaal zich bevindt, welke omvang het heeft en in welke risicoklasse het valt. Op basis van dat rapport maken we een berekening en voeren we de werkzaamheden uit.

Vraag offerte aan

Om een nauwkeurige schatting te krijgen, kun je het beste contact opnemen met een erkend asbestsaneringsbedrijf. We kunnen een inspectie uitvoeren, de situatie beoordelen en een offerte op maat verstrekken op basis van de specifieke omstandigheden van jouw project. Het is belangrijk om te benadrukken dat asbestsanering een taak is voor professionals vanwege de gezondheidsrisico’s die gepaard gaan met blootstelling aan asbestvezels.