Adembenemend

Samen één tegen Mesothelioom

Helaas is het algemene beeld van asbest gerelateerde organisaties niet erg positief. Ondanks het gezamenlijk belang om Nederland veiliger te maken en te voorkomen dat nog meer mensen vreselijk ziek worden door asbest. Daarom organiseert Stichting Voorvechter het fietsevenement ‘Adembenemend’. Onder het motto om je belangeloos in te zetten voor een ander.

Om dit te kunnen bereiken, worden de handen in één geslagen: een fietstocht door heel Nederland, waarbij Nederland wordt doorgefietst van saneerder naar inventariseerder en van opleider naar laboratorium. Namens de asbestbranche slaan we onze handen ineen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar Mesothelioom (asbestkanker) en Pulmonale Hypertensie. Meer dan 1400km wordt er gefietst! Een groots evenement waar iedereen aan mee kan doen, op een eigen manier, met een eigen bijdrage, waar wij als Heezen ons graag bij aansluiten. Samen één tegen Mesothelioom.

De rit gaat vijf dagen lang NON-STOP door en zal eindigen bij het AVL Ziekenhuis in Amsterdam, natuurlijk mits de Covid-19 maatregelen het toelaten. Daar overhandigen wij samen met de gehele asbestbranche onderzoekstijd en materialen voor onderzoek naar longziekten. Op deze manier ondersteunen we met elkaar dit geweldige onderzoek.

Dit om samen een maatschappelijk doel te steunen. In het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis wordt al sinds jaar en dag gewerkt aan een behandeling voor Mesothelioom, met als doel de genezing van deze vreselijke ziekte. Helaas is er niet veel geld voor onderzoek naar asbestkanker, terwijl we allemaal weten hoe belangrijk deze onderzoeken eigenlijk zijn.

Wat kan helpen zijn onder meer elektronische neuzen, namelijk de E-Nose. Hiermee is het mogelijk om op een patiëntvriendelijke manier, sneller diagnoses te stellen. Waarna beter en toegespitst op de persoon, een behandeltraject kan worden gestart. Het mooie hieraan is dat dit niet alleen voor onderzoek naar Mesothelioom gebruikt kan worden, maar voor vrijwel alle longaandoeningen. Denk daarbij aan Pulmonale Hypertensie, Astma, COPD, longkanker en meer. Samen één tegen Mesothelioom. Samen sterk voor morgen.

  • linkedin
  • whatsapp