Nieuws

Groep 8 keuzedag - op bezoek bij M. Heezen!

Ieder schooljaar hebben de leerlingen van groep 8 van basisschool St. Antonius Abt uit Acht – Eindhoven een Keuzedag. Dit schooljaar mocht Heezen Sloopwerken hiervoor de gastheer zijn! Onder begeleiding van onze vakcollega’s hebben de leerlingen kennis mogen maken met de werkzaamheden die allemaal komen kijken bij demonteren en slopen. Uiteraard met onze belangrijkste pijlers: veiligheid, duurzaamheid en circulariteit.

Onze veiligheidscoördinatoren hebben de leerlingen kennis laten maken met veiligheidsbewustzijn, persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) en de risico’s binnen het sloopvak. Onder begeleiding van een uitvoerder sloopwerken (voor veel leerlingen ook bekend als “de vader van”) en een kraanmachinist zijn de kneepjes van het vak besproken en de bediening van een minigraver. Op de afdeling bedrijfsbureau hebben de leerlingen calculaties mogen maken en inzicht gekregen in hoe een sloopproject wordt voorbereid. Tot slot was er een quiz over duurzaam en circulair slopen.

Leerlingen maken kennis met de sloopbranche

Het was erg leuk om te doen voor deze groep enthousiaste leerlingen! Hoe gaaf zou het zijn om leerlingen uit deze groep later terug te zien in de brede sloop- en bouwbranche!

  • linkedin
  • whatsapp