Blijf op de hoogte

Roger Krijgsman (DAV'er)

Ik ben Roger Krijgsman en ik ben bijna drie jaar werkzaam bij M. Heezen als DAV'er, oftewel Deskundig Asbest Verwijderaar. Als Deskundig Asbest Verwijderaar verwijder je op professionele basis asbest op plaatsen waar asbest is aangetroffen door een asbestinspecteur. Dit brengt uiteenlopende werkzaamheden met zich mee. Wat mij met name aanspreekt aan asbestsanering is dat het werk flexibel en variërend is. Je komt in aanraking met, zoals ik al zei, verschillende werkzaamheden, maar ook locaties en opdrachtgevers.

Van autogarage naar asbestsaneerder

Voordat ik bij Heezen werkte, was ik werkzaam als monteur en assistent-manager in een autogarage. Op een gegeven moment in je leven wil je een keer iets anders. Voor mij was dat moment drie jaar geleden. Voor mijn gevoel zat ik bij de autogarage constant tussen vier muren. Ik werkte veel met klanten en mensen, maar het was stress-werk. Management is niet mijn ding, ik wilde gewoon iets met mijn handen kunnen doen. Zodoende heb ik bij Heezen gesolliciteerd en heb ik er geen moment spijt van gehad. De asbestsanering was en is wat bij mij past.

Flexibel, variërend en fysiek werk

Het werk is erg flexibel en variërend. Ik raak altijd erg gefascineerd door de locaties waar we komen. Ooit kom je op plekken waar je normaal gesproken nooit zou komen. Daarnaast houd ik er van om fysiek bezig te zijn met mijn werk. Ooit zit het tegen, maar als het uiteindelijk klaar is en je ziet wat je gedaan hebt, is dat wel een schouderklopje voor jezelf en elkaar waard. We hebben het dan toch mooi samen gedaan. De sportschool hebben we in ieder geval niet meer nodig. Ook de sfeer met de jongens is erg goed. Maar dat moet je ook zelf creëren, het is belangrijk om goede collega's te hebben.

Constant scherp zijn

De uitdagingen zitten voor mij in de kleine dingen. De ene keer heb je een sanering van pakkingen (klasse 1), dat stelt niet zo veel voor. De andere keer ben je met machines bezig of zijn er dagen dat je boven op het dak zit voor de verwijdering van asbestplaten. Je moet constant scherp zijn en opletten met wat je aan het doen bent. Een kleine klus hier en een kleine klus daar is leuk voor de afwisseling, maar op een groot project is het gemakkelijker werken: je bent gesetteld, weet wat er van jou verwacht wordt en waar je uiteindelijk naar toe werkt. Dan kun je gas geven. Daarnaast ben je met dezelfde, vaste mensen. Je bouwt een band op met je collega's en dat maakt het gezellig.

"Respect hebben voor elkaar en de omgeving waar je werkt. Altijd behulpzaam zijn, positief en netjes werken. Dan mogen we terug komen."

Roger Krijgsman
DAV'er

Eén van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd, is om goed te kijken en scherp te blijven, naast de vele kennis die je op doet met betrekking tot asbestsanering in het werkveld. Ik doe nu echt weer het werk dat ik leuk vind ten opzichte van wat ik deed bij de garage toen ik vertrok.

  • linkedin
  • whatsapp