Blijf op de hoogte

Stein Soetens: "van voorman naar uitvoerder"

Stein Soetens is dertig jaar oud en werkt inmiddels al ongeveer tien jaar bij M. Heezen. Begonnen als handsloper, heeft hij zijn weg gemaakt tot voorman met grote ambities naar het uitvoerdersschap. Wij zijn ons ervan bewust dat duurzaamheid en winstgevendheid essentieel zijn voor onze continuïteit. Daarom investeren we continue in de ontwikkeling van onze organisatie én medewerkers. Stein heeft de ambities, groeit door en blijft zich ontwikkelen binnen de organisatie.

Meewerkend voorman

Stein is meewerkend voorman en maakt zijn weg richting het uitvoerdersschap. Bij M. Heezen geloven wij sterk in ons eigen personeel. We willen echt kwaliteit leveren en dat halen we vooral met de mensen die we hebben. Zij zijn de kern van onze organisatie.

"Op dit moment werk ik bij het AMC in Amsterdam, een groot project met veel verantwoording. Ik zorg dat het project op locatie voorspoedig blijft verlopen. Zodoende doe ik steeds meer ervaring op om mijn ambitie als uitvoerder te kunnen verwezenlijken."

Wat de functie van meewerkend voorman anders maakt dan dat van een uitvoerder, is dat Stein de verantwoording heeft over één project, waarbij een uitvoerder dat over 5, 6 of meer projecten heeft. Daarnaast blijft een uitvoerder hoofdverantwoordelijke. Grote beslissingen worden altijd door de uitvoerder gemaakt.

Ontwikkeling

"Ten eerste kan ik natuurlijk niet zelf zeggen wanneer ik uitvoerder ben, anders zou het wel heel makkelijk zijn. Wat ik merk is dat ik nu nog steeds heel veel leer en Heezen mij ondersteunt in deze ontwikkeling. Door kort samen te werken met andere uitvoerders, het volgen van cursussen/opleidingen en de kansen die mij worden gegeven (en waar ik hard voor werk), blijf ik mijzelf ontwikkelen binnen het vakgebied. Dat ik nú nog geen uitvoerder ben, is niet erg. Ik zit goed op mijn plek. Ik, en daarmee mijn collega's, blijven ons iedere dag ontwikkelen, ik blijf mijn best doen en maak erg mooie, grote projecten mee. Iedere dag is interessant!"

Project AMC waar Stein werkzaam is als voorman.

Werken binnen een familiebedrijf

Stein begon zijn carrière bij M. Heezen als handsloper. Wanneer medewerkers de vraag wordt gesteld hoe zij in aanraking zijn gekomen met het bedrijf, ontstaat vrijwel altijd hetzelfde antwoord: "Thijs".

"Ik kwam in aanraking met het bedrijf via mijn oom, dat was een kennis van Thijs. Ik was nog een jong mannetje en moest vast werk hebben en geld gaan verdienen. Toen ik het daar met mijn oom over had, zei hij op een gegeven moment: "Ik ken wel iemand, en die heeft altijd werk." En dat was Thijs. Toen mocht ik hier komen en ben ik uiteindelijk nooit meer weg gegaan."

"Heezen is een familiebedrijf en dat merk je direct. Het is een platte organisatie. We werken niet alleen hard, maar zorgen ook voor elkaar. Het is eigenlijk heel simpel: als ik iets nodig heb, wordt het geregeld. Als er materiaal nodig is, zorgen we dat het er komt. Heb ik hulp nodig, zijn de mensen daar. We doen het samen. Dat is ontzettend fijn en voel je meteen."

Op weg naar uitvoerder

"Het fysiek slopen is niet iets wat ik heel mijn leven kan blijven en wil doen. Ik had grotere ambities in het vak en kon ook meer. Om meer richting de kant van uitvoerder te werken, is daarom een mooie uitdaging voor mij. Dat gebeurd niet zomaar. Je moet je blijven bewijzen.”

Werkzaamheden AMC Amsterdam

"M. Heezen heeft de kracht van een groot concern, maar de charmes en het gevoel van een waar familiebedrijf. Dat merk je direct. We staan echt samen sterk voor morgen."

Stein Soetens
Voorman M. Heezen

Hoogtepunt

Stein maakt veel mooie projecten mee. Toen hem de vraag werd gesteld wat zijn hoogtepunt was uit zijn 10-jarige dienstverband, begon hij meteen over de sloopwerken van een flatgebouw in Oss.

"Het mooiste project dat ik mee heb gemaakt is de sloop van een flatgebouw in Oss. Dit was een grote uitdaging waarbij de regels extreem waren. Het leek alsof we constant in de spotlight stonden. Het project was groot, maar door de regeltjes erg beperkt. Om die reden was het een grote uitdaging. We waren al het tweede slopersbedrijf daar om het project te realiseren. Daarom dacht ik in het begin dat het nog wel eens tegen zou kunnen vallen. Maar integendeel, we hebben alles succesvol afgerond, met een erg tevreden opdrachtgever! Tot slot hadden we ook nog eens een prijs gewonnen voor onderaannemer van de maand op gebied van veiligheid en netjes werken. Een hele uitdaging en een ontzettend mooi project!"

Samen kijken, samen werken

"Ik heb een mooie positie. Maar ja, er zijn nadelen. Het feit dat ik verantwoordelijk ben voor één project en ik daar heel de week ben, kan ook voor tunnelvisie zorgen. Ik heb niet hetzelfde vergelijkingsmateriaal zoals dat van een uitvoerder. Gelukkig hebben we korte lijnen en goede communicatie met onze uitvoerders, collega's en de rest van het bedrijf. Ik krijg vele input van hen en zij wijzen mij bijvoorbeeld op kleine dingen die ik inmiddels over het hoofd zou kunnen gaan zien. We kijken en werken echt samen. Dat is natuurlijk heel fijn."

10 jaar

“Wat het werken na 10 jaar bij M. Heezen nog zo mooi maakt? Het klinkt misschien raar maar ‘alles kan’. Als iemand iets nodig heeft, van materieel tot hulp, zorgen we dat het er is en er wordt met elkaar mee gedacht. Vervolgens is het ook gewoon lekker ‘normaal’. We weten allemaal waarvoor we staan en staan met ons neus dezelfde kant in. We werken hard maar zorgen ook voor elkaar. We doen het met zijn alle. Het feit dat ik er tevens al 10 jaar zo tevreden werk, zegt natuurlijk ook genoeg!"

Artikel delen?

Wil jij dit artikel delen? Klik dan op onderstaande betreffende knop!

  • linkedin
  • whatsapp