Blijf op de hoogte

Laatste sloopproject t.b.v. aanleg Buitenring Parkstad Limburg

Op de Brunssummerheide zijn we in opdracht van de provincie Limburg bezig met de demontage van de manege, één van de laatste sloopwerken ten behoeve van de aanleg Buitenring Parkstad Limburg. De Buitenring Parkstad Limburg is een wegverbinding door de regio Parkstad Limburg.

Sloop manege Brunsummerheide
Demontage manege Brunsummerheden
Sloopwerken badhokjes manege Brunsummerheide
Sloopwerken manege Brunsummerheide

Sloop manege Brunsummerheide

Na het strippen en saneren van asbesttoepassingen zijn de overige materialen, waaronder het asbestvrije golfplatendak zorgvuldig en nauwkeurig gedemonteerd ter hergebruik. Wat het project daarentegen nog interessant maakt, is de geschiedenis achter de manege.

Voordat de manege werd gebouwd, was hier het zwembad van de regio gevestigd. Een aantal van de badhokjes zijn altijd bewaard gebleven en zullen ook nu na het project blijven (be)staan. De bekende badhokjes werden tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt als schuilplaats voor joodse kinderen. Op deze manier blijft de grote historische waarde gewaarborgd.

Artikel delen?

Klik op onderstaande betreffende knop en deel het artikel. Vergeet ons ook niet te volgen op LinkedIn, Facebook of Instagram of meld je aan voor de nieuwsbrief voor diverse projectupdates!

  • linkedin
  • whatsapp