Nieuws

Officiële start sloop bedrijfshallen Canon (voorheen Océ)

Gisteren zijn we officieel gestart met de sloop van de voormalige bedrijfshallen van Canon (voorheen Océ) in Venlo-Noord. Woningcorporatie Woonwenz en Jongen (VolkerWessels) hebben de handen ineen geslagen voor de bouw van 68 energieneutrale, grondgebonden woningen. Frank van Engelen van Woonwenz en Gard Stals van Jongen gaven gisteren onder begeleiding van onze kraanmachinist het startsein. Naar verwachting duurt de sloop tot begin september 2023. De schuilkelder in het gebied blijft bewaard als cultureel erfgoed.

Frank van Engelen, directeur-bestuurder Woonwenz: “In 2019 begon Woonwenz in Venlo-Noord al met de transformatie van de Teuniswijk en nieuwbouw in de Karbindersstraat. Met het terugtrekken van de industrie in noordelijke richting kwamen er nog meer kansen om Venlo-Noord – onder de noemer ‘Van werken naar wonen’ – als woongebied te verbeteren en de leefbaarheid te verhogen. Met de sloop van de voormalige bedrijfsgebouwen van Canon zetten we weer een belangrijke stap. Mooi om dat opnieuw in samenwerking met Jongen te mogen doen. Ook in de Teuniswijk en Karbinderstraat in Venlo-Noord waren zij onze partner.”

Gard Stals, directeur Jongen: “We zijn erg dankbaar dat wij als Limburgs bedrijf weer in Venlo-Noord aan de slag kunnen. Competitief zijn op zowel prijs als kwaliteit was het fundament voor de recente transformatie van ons bouwbedrijf. Zo bouwen we aan een duurzame relatie met onze opdrachtgever en onze partners. We besteden daarnaast altijd veel aandacht aan de directe woonomgeving. Dat doen we samen met de gemeente Venlo, Woonwenz en onze partners M. Heezen en Mansvelt Infra.”

  • linkedin
  • whatsapp