Nieuws

Start sloop Danone Nutricia in Cuijk

Voor de Gemeente Land van Cuijk zijn we gestart met de ontmanteling, asbestsanering en sloop van de voormalige melkpoederfabriek van Danone Nutricia aan de Grotestraat in het centrum van Cuijk. Op deze mooie locatie worden in de nabije toekomst woningen gebouwd. Voor Heezen is de gemeente niet onbekend, omdat we er eerder al een basisschool en een middelbare school hebben gesaneerd en gesloopt.
 
De voormalige fabriek en kantoorgebouwen staan aan de west- én oostzijde van de Grotestraat en is er een verbindingsbrug die volledig gedemonteerd en verwijderd wordt. Een aantal delen van de gebouwen blijven gehandhaafd, waaronder de historische gevel aan de oostzijde.
 
De werkzaamheden worden uiteraard uitgevoerd volgens de wettelijke kaders en richtlijnen met betrekking tot het saneren van asbest en veilig & milieukundig slopen. Hiervoor heeft de gemeente extra aandacht en is door Sloopadviseurs voor dit project omschreven in het zogenaamde ‘Groene sloopbestek’ op basis waarvan de opdracht dient te worden uitgevoerd. Naar verwachting is de sloop van het totale fabrieksterrein in de zomer van 2024 afgerond.

Sloopwerken Danone Nutricia in Cuijk
Sloopwerken Danone Nutricia in Cuijk
Sloopwerken Danone Nutricia in Cuijk
  • linkedin
  • whatsapp