Nieuws

Week van de Circulaire Economie 2024

Circulair slopen doen we als familiebedrijf al sinds jaar en dag. Ieder gebouw dat we slopen, ontdoen we volledig van herbruikbare materialen. 98% van de materialen die vrijkomen uit onze sloopprojecten worden op een circulaire wijze hergebruikt of hoogwaardig gerecycled. Deze materialen worden stap voor stap gedemonteerd en krijgen vervolgens een tweede leven als ‘bouwstenen’ voor toekomstige projecten.

Hiervoor maken we onder andere gebruik van ons eigen online platform inclusief depots van 2dehandsbouwmaterialen.nl en zijn we mede-founder van de stichting en deelnemer in de coöperatie Insert (een non-profit organisatie in het teken van innovatie en circulariteit die de omslag maakt naar circulair bouwen in de bouw-, civiele en groenwereld).

Sloop jij (in het klein) circulair met ons mee? Zodra het gebouw is opgebouwd, begint de eerste speler met het wegnemen van een blok en plaatst deze boven op het gebouw. Het spel eindigt als het gebouw uit elkaar valt. Gebruik vervolgens de 'vrijkomende materialen' om het gebouw opnieuw op te bouwen en speel het spel opnieuw.

Met onze Jenga-sets als metafoor keken we samen met onze partners, relaties en opdrachtgevers naar de mogelijkheden betreft circulariteit en het hergebruik van materialen afkomstig uit onze projecten. Laten we de komende jaren samen circulair denken en bovenal circulair doen!