Station Eindhoven Centraal
Infratechniek station Eindhoven-Centraal
Infratechniek station Eindhoven-Centraal

Ombouw en uitbreiding station Eindhoven-Centraal

In 2013 zijn we gestart met de ombouw en uitbreiding van het station Eindhoven-Centraal. De werkzaamheden betroffen grootschalig grondverzet onder maaiveld (de spoorbanen), aanbrengen van hulpconstructies (tijdelijke perrons) en -voorzieningen, sloopwerken, vervangen en uitbreiding perronwanden (keerwanden) en straatwerken ten behoeve van de realisatie van een nieuwe passagiersterminal.

  • Plaats: Eindhoven
  • Opdrachtgever: Heijmans Civiel
  • Start: 2013

24/7 werkzaamheden

Ook heeft zich een grootschalig grondverzet onder de monumentale stationshal en stationsoverkapping. In de planning zijn meerdere buitendienststellingen opgenomen waarin tijdens weekenden 24/7 werkzaamheden zijn uitgevoerd. Het betrof een gefaseerde uitvoering in verband met blijvende openstelling van het station met veel traffic/bezoekers.

Een groot en complex project op een druk station vergt veel van onze organisatie en partners. Werken in een “spoorse omgeving” is een wereld op zich. Korte lijnen, snel en adequaat op onze verzoeken kunnen inspringen, gedreven personeel en altijd oog voor veiligheid en reizigers is een must. M. Heezen is voor mij een professionele partner waar we op kunnen vertrouwen.

Raymond Hengeveld
Projectleider Heijmans Civiel