De Bakermat

De Bakermat

Aan de rotonde Boschdijk – Marconilaan hebben we naast eerdere sloopwerkzaamheden op de locatie, een zorgvuldige bodemsanering en diverse infratechniek en grondwerkzaamheden verricht ten behoeve van de nieuwbouw van “De Bakermat”, een 60 meter hoog woon- en winkelcomplex. De werkzaamheden verliepen voorspoedig en volgens planning.

  • Plaats: Eindhoven
  • Opdrachtgever: Stam + De Koning

Bodemsanering en grondwerken

Voor veel Eindhovenaren zal de locatie bekend staan als de voormalige Auto Lichtstad garage, welke al enige jaren geleden door ons is gesaneerd en afgebroken. Het ligt direct binnen de centrumring van Eindhoven, waar vele mensen dagelijks langs zullen komen. Het markante punt zal nu plaats maken voor de nieuwbouw van De Bakermat.

Samen met ons collega bedrijf Bodem & Ontwikkeling startten we het project met een zorgvuldig bodemsanering, waarbij we de bodem geheel hebben gesaneerd van verontreinigingen om vervolgens een start te maken met de grondwerkzaamheden.

Nadat de bodemsanering heeft plaatsgevonden, is een start gemaakt met diverse grondwerkzaamheden. Ten eerste een grootschalig grondverzet voor de bouwkuip ten behoeve van de bouw van de parkeerkelder. Waarbij het vrijgekomen zand en klei rechtstreeks werd afgezet naar de steenfabriek als primaire grondstof voor de productie van nieuwe bakstenen.

Nieuwbouw De Bakermat Eindhoven

"Met een markant ontwerp, een in het oog springende locatie en een authentiek verhaal heeft De Bakermat het in zich om een (steden)bouwkundig icoon te worden."

Stam + De Koning

De funderingsconstructie

Vervolgens werd na het grootschalig grondverzet hard gewerkt aan de volgende fase van De Bakermat, zoals het grondwerk voor de belangrijke funderingsconstructie. De diverse funderingsbalken en betonnen poeren werden gestort en vervolgens weer aangevuld en rondden we een belangrijke fase af voor het vervolg van de nieuwbouw van de 60 meter hoge toren.

Ten slotte is het stokje overgedragen aan onze collega’s van TH Beton voor de voortzetting van de werkzaamheden met betrekking tot het storten en monolithisch af werken van de, maar liefst, 1.750m3 betonnen keldervloer. Kortom een mega klus, welke zij in twee dagen tijd hebben weten te klaren.

Meer referenties

Weten wat wij nog meer kunnen betekenen op het gebied van sloopwerken, asbestsanering, bodemsanering of infratechniek? Bekijk alle referenties!