AGC

Herontwikkeling voormalige locatie AGC glasfabriek

In Heerlen voeren we de asbestsanering, totaalsloop en bodemsanering uit om de herontwikkeling van de voormalige locatie van de AGC glasfabriek aan de Sourethweg mogelijk te maken. In opdracht van UTB Groep maken we de omvangrijke locatie bouwrijp voor de bouw van een nieuw distributiecentrum door VolkerWessels Logistics. Vele vrijkomende grondstoffen en bouwmaterialen hebben inmiddels een tweede leven gekregen door direct hergebruik en hoogwaardige recycling. Daarnaast zullen we na het gereedkomen van de totaalsloop het vrijgekomen puin op locatie mobiel breken en verwerken voor toepassing als fundatiemateriaal. Hiermee realiseren we een enorme besparing op de emissie van CO2, en daarmee een grote bijdrage aan de doelstelling om de nieuwbouw met BREEAM excellent certificaat te realiseren.

Sloop, asbest, bodem en infra

Na de asbestsanering, sloopwerkzaamheden én bodemsanering voor de herontwikkeling van de locatie, keerden we terug voor de infrawerkzaamheden. Ook plaatsen we meer dan 3000 m3 hemelwaterberging met infiltratie op het terrein. Wat wederom bijdraagt aan de doelstelling om de nieuwbouw met BREEAM excellent certificaat te realiseren. Kortom, een mooi project waarbij alle disciplines van M. Heezen geschikt toegepast worden (sloop, asbest, bodem infra).

Infrawerkzaamheden voor DC Soureth in Heerlen
Hemelwaterberging met infiltratie

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project of nieuwsgierig naar wat wij nog meer voor u kunnen betekenen op het gebied van sloopwerken, asbestsanering, bodemsanering, infratechniek of meer? Bekijk alle referenties of neem contact met ons op.