Canon / Océ

Herontwikkeling Canon / Océ terrein

Op het terrein van Canon (voorheen Océ) in Venlo-Noord hebben we de asbestsanering, sloopwerken en bodemsanering uitgevoerd ten behoeve van de herontwikkeling van de locatie. Woningcorporatie Woonwenz en Jongen (VolkerWessels) hadden de handen ineen geslagen voor de bouw van 68 energie-neutrale, grondgebonden woningen. Frank van Engelen van Woonwenz en Gard Stals van Jongen gaven onder begeleiding van onze kraanmachinist het startsein van de sloop.

Sloopwerken bedrijfshallen en loopbrug

Na het startsein en de eerder uitgevoerde asbestsanering, zijn we begonnen aan de sloopwerken van de bedrijfshallen. Alle werkzaamheden zijn voorspoedig verlopen. Binnen een strakke planning zijn alle bedrijfshallen gecontroleerd verwijderd om het terrein vervolgens bouwrijp te maken.

Ook hebben we in een eerdere fase de demontage- en sloopwerkzaamheden van de bijna 100 meter lange markante loopbrug bij het oude hoofdkantoor uitgevoerd. Een intensieve klus waarbij uiteraard de veiligheid voorop stond en verscheidende maatregelen hebben genomen om de omgeving en onze opdrachtgever te ontlasten. In korte tijd hebben we de gehele loopbrug veilig en zorgvuldig gedemonteerd en gesloopt.

Bodemsanering van het Océ terrein

Na de asbestsanering en sloop van de voormalige bedrijfshallen hebben we met onze collega's van de afdeling bodemsanering binnen de Heezen Bedrijven (Bodem & Ontwikkeling) de noodzakelijke bodemsanering op deze herontwikkelingslocatie uitgevoerd. De bodem op de locatie was verontreinigd met zware metalen, PAK, minerale olie, PCB en asbest. Alle sterk verontreinigde grond, maar ook de grond met gehalten groter dan de maximale waarde voor wonen, werden ontgraven om het terrein geschikt te maken voor toekomstig woongebruik.

Bodemsanering van het voormalige Canon (voorheen Océ) terrein
Bodemsanering van het voormalige Canon (voorheen Océ) terrein
Bodemsanering van het voormalige Canon (voorheen Océ) terrein
Bodemsanering van het voormalige Canon (voorheen Océ) terrein

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project of nieuwsgierig naar wat wij nog meer voor u kunnen betekenen op het gebied van sloopwerken, asbestsanering, bodemsanering, infratechniek of meer? Bekijk alle referenties of neem contact met ons op.