Puttershoek

Sloopwerken oude Suiker Unie fabriek in Puttershoek

In Puttershoek hebben we de sloopwerken uitgevoerd van de oude Suiker Unie fabriek (tegenwoordig Cosun Beet Company), een van origine Nederlandse producent van kristalsuiker en maakt deel uit van Royal Cosun. Voor Cosun Beet Company hebben we onder andere de sloopwerkzaamheden van de waterbassins, voormalige werkplaatsloodsen, opslagtanks en de iconische schoorsteen gerealiseerd. Alle werkzaamheden uiteraard duurzaam en conform de BRL SVMS007 certificering.

  • Plaats: Puttershoek
  • Opdrachtgever: Cosun Beet Company

Sloop voormalige fabrieksterrein

In vervolg op de uitstekend verlopen eerdere sloopwerkzaamheden (op basis van kwaliteit, veiligheid en planning) van de waterbassins (fase 1) van de oude Suiker Unie fabriek, werden we ook gecontracteerd voor de sloopwerkzaamheden van de voormalige werkplaatsloodsen en opslagtanks. Uiteindelijk zijn alle restanten van het oude fabrieksterrein verwijderd om het gebied verder gereed te maken voor herontwikkeling. Ook de iconische schoorsteen hebben we veilig en nauwkeurig verwijderd. De werkzaamheden verliepen voorspoedig en volgens planning op dit zéér grote en kermerkende terrein!

Verwijderen waterbassins

Voordat een slag is geslagen aan het fabrieksterrein, hebben we in een eerdere fase de sloop van de waterbassins uitgevoerd. De voormalige waterbassins lagen in binnendijks gebied en dienden in korte tijd plaats te maken voor de aanleg van een nieuw industrieterrein. Ook hier verliepen de werkzaamheden voorspoedig en volgens planning.

Uiteindelijk is het gehele terrein bouwrijp en klaar voor de nieuwbouw opgeleverd. Grove betonvloeren, betonfundaties, betonnen kelders en opslagbunkers zijn gesloopt. Al het vrijgekomen betonpuin is voor hoogwaardige recycling afgezet naar de betonwarenindustrie en het gemengde puin op locatie bewerkt tot hoogwaardige kwaliteit granulaat voor de nieuwbouw. In de komende jaren komt op het terrein een grootschalige bedrijvencampus met een zonneweide van zo'n twintig hectare, wat een nieuw en volstrekt ander tijdperk en een flinke boost in zal gaan luiden voor dit stukje Puttershoek.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project of nieuwsgierig naar wat wij nog meer voor u kunnen betekenen op het gebied van sloopwerken, asbestsanering, bodemsanering, infratechniek of meer? Bekijk alle referenties of neem contact met ons op!