Antoniuskerk Valkenswaard

Sloopwerken Antoniuskerk Valkenswaard

In opdracht van Huybregts Relou (VB Groep) hebben we de sloopwerkzaamheden aan de Antoniuskerk in Valkenswaard gerealiseerd. Na lange tijd leegstand is besloten dit gemeentelijke monument te transformeren tot bijzonder wooncomplex van 18 appartementen en loftwoningen. Hierbij is het karakter van het kerkgebouw (afstammend uit de jaren twintig van de vorige eeuw) intact gebleven, evenals het schip en het kapelletje bij de entree.

Van technisch slopen tot technisch bouwen

Een specifiek project waarbij we na een lange voorbereidingsperiode in bouwteam tot een fasering zijn gekomen waarbij de omgeving nauwelijks iets merkt van onze werkzaamheden. Er zijn diverse gebouwdelen gedemonteerd, gesloopt (zelfs een deel van het dak) en constructieve sparingen gemaakt. Technisch slopen, terwijl Huybregts Relou bouwt en bouwpartner Van Vloet ertussendoor 'wringt' voor het aanbrengen van verstevigingen om de constructie duurzaam intact te houden. Een heel samenspel met veel overleg vanuit ons oogpunt van technisch slopen tot technisch bouwen om te komen tot een bijzonder eindresultaat!

Spanten verwijderen

In een snelvaart tempo, maar zorgvuldig en veilig, zijn de werkzaamheden uitgevoerd. We hebben de spanten op gecontroleerde wijze uit gehesen en vervolgens op de grond machinaal bewerkt. Deze sloopmethode was een belangrijke maatregel om risico's te vermijden en veilig werken te borgen. Wederom een mooi voorbeeld van specifieke, technische sloopwerkzaamheden ten behoeve van de transformatie van een monumentaal gebouw. Hierna zijn we verder gegaan met het creëren van gevelsparingen, met als doel om de karakteristieke eigenschappen van het gebouw te behouden. Hier zal onze opdrachtgever Huybregts Relou haar fraaie woningen realiseren.