V&D Eindhoven

Sloopwerken V&D Eindhoven

Begin 2020 zijn we bezig geweest met het vervolg van de werkzaamheden ten behoeve van de herontwikkeling van de voormalige V&D locatie in Eindhoven. Een complex project in het stadscentrum van Eindhoven, waarin we zowel de asbestsanering als sloopwerken, bestaande uit renovatiesloop en totaalsloop, uitvoerden. De uitvoering is voorspoedig, volgens planning en bovenal veilig verlopen.

  • Plaats: Eindhoven
  • Opdrachtgever: abcnova
  • Start: februari 2020
  • Oplevering: juli/augustus 2020

Asbestsanering, renovatiesloop en totaalsloop

Het vervolg van de werkzaamheden ten behoeve van de herontwikkeling van de voormalige V&D locatie in Eindhoven is begin 2020 van start gegaan: een complex project, in het stadscentrum van Eindhoven. De asbestsanering is in twee tranches uitgevoerd en afgerond, waarna een fase volgde van ontmanteling en (renovatie)sloop om tot een herbruikbaar casco te komen.

We startten het project met het ontdoen van herbruikbare materialen. Gevolgd door een intensieve renovatiesloop aan de binnenzijde en het verwijderen van de glasgevel aan de Rechtestraat en Vrijstraat. Aansluitend gingen we voortvarend onderweg met de demontage van de volledige bovenste verdiepingen, te weten de voormalige La Place met dakterras op de vijfde verdieping en de technische laag met (klimaat)installaties op de zesde verdieping. Ook is destijds gestart met de totaalsloop van het tweede gedeelte van het gebouw tot aan de begane grond (de bestaande kelder bleef gehandhaafd).

Veiligheid voorop!

Het belangrijkste bij het project was de veiligheid. Binnenstedelijke sloopwerken in een druk stadscentrum vraagt om de nodige aandacht. Om die reden zijn dan ook vele maatregelen getroffen om alles veilig en gecontroleerd uit te kunnen voeren. Bij M. Heezen stellen we Veiligheid Voorop. Gedurende het project droegen we reeds zorg voor dat zowel winkelend publiek als omliggende ondernemers en omwonenden veilig en ongestoord konden winkelen, zaken doen en verblijven. Uiteindelijk hebben het project dan ook met maar liefst een negen voor de uitvoering en veiligheid af mogen sluiten, met een zeer tevreden opdrachtgever.

"Een complex project in het stadscentrum van Eindhoven. De uitvoering is voorspoedig, volgens planning en bovenal veilig verlopen."

V&D Eindhoven
sloopwerken

"Een complex project in het stadscentrum van Eindhoven. De uitvoering is voorspoedig, volgens planning en bovenal veilig verlopen."

V&D Eindhoven
sloopwerken

"Een complex project in het stadscentrum van Eindhoven. De uitvoering is voorspoedig, volgens planning en bovenal veilig verlopen."

V&D Eindhoven
sloopwerken

Nieuwe bestemming

In het gerenoveerde pand zal eind 2021 een tweede vestiging van het Eindhovense Microlab, dat ook al een vestiging heeft op Strijp-S, zich gaan vestigen. Een tweede vestiging van Microlab zorgt voor diverse (flex)werkplekken, kantoren en ateliers. Ook kunnen winkels van de ketens Costes en Foot Locker de deuren eventueel gaan openen. De bestemming van het volledig gesloopte deel van het voormalige V&D gebouw is nog niet bekend.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit bijzondere project of nieuwsgierig naar wat wij nog meer voor u kunnen betekenen op het gebied van sloopwerken, asbestsanering, bodemsanering, infratechniek of meer? Bekijk alle referenties of neem contact met ons op!