Weller

Sloop kantorenpand Weller

In het stadscentrum van Heerlen hebben we de circulaire sloopwerken van het voormalige kantorenpand van woningcorporatie Weller gerealiseerd. Een binnenstedelijk project waarbij de werkruimte beperkt was en er, vanzelfsprekend, hoge eisen werden gesteld aan beperking van overlast voor de omgeving. Het oude kantorenpand zal plaats maken voor nieuwbouwwoningen, waarbij het direct aangrenzende pand is behouden.

  • Plaats: Heerlen
  • Opdrachtgever: Van Wijnen
  • Start: februari 2022
  • Einde: medio 2022

Doordacht sloopplan

Samen met onze opdrachtgever Van Wijnen hebben we een sloopplan opgesteld waarbij we extra zorg droegen voor passerend publiek, belendende gebouwen en veilige voortgang van retail binnen de openingstijden van de winkels. Heezen heeft veel ervaring met het uitvoeren van projecten in binnenstedelijk gebied, de opgedane ervaringen (dus ook leermomenten) nemen we telkens mee bij de uitvoering van sloop- en omgevingsmanagement. Alle vrijkomende bouwmaterialen zijn naar een nieuwe bestemming gebracht. De sloopwerkzaamheden vonden tot medio 2022 plaats, waarna Van Wijnen aan de slag ging om een fraaie invulling te geven aan de locatie.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit complexe project of nieuwsgierig naar wat wij nog meer voor u kunnen betekenen op het gebied van sloopwerken, asbestsanering, bodemsanering, infratechniek of meer? Bekijk alle referenties of neem contact met ons op!