Stadskantoor Helmond

Circulaire sloop Stadskantoor Helmond (99,2% hergebruikt)

Op 2 april 2021 kregen we de gunning voor de circulaire sloop van Stadskantoor Helmond gebouwdelen 2 en 3 op basis van de beste prijs-kwaliteit verhouding. Een mooi project waarbij de Gemeente Helmond en haar adviseurs bij het vernieuwingsprogramma hoge prioriteit stelden aan circulair slopen. Hier heeft M. Heezen de juiste invulling aan gegeven. Maar liefst 99,2% van alle vrijkomende bouwmaterialen zijn direct circulair hergebruikt of hoogwaardig gerecycled. Het oude Stadskantoor diende plaats te maken voor het nieuwe Huis voor de Stad, waarbij het gehele bouwdeel 1 behouden blijft voor renovatie. Veel materialen komen terug in het nieuwe Huis voor de Stad óf in de stad Helmond zelf.

  • Plaats: Helmond
  • Opdrachtgever: Gemeente Helmond

99,2% geoogst voor hergebruik

Zoals eerder benoemd werd er door de Gemeente Helmond en haar adviseurs een hoge prioriteit gesteld bij het vernieuwingsprogramma aan circulair slopen. Minimaal 80% moest worden hergebruikt. Dat hebben we gehaald. Sterker, dit percentage wilden we zelfs hoger hebben en hebben maar liefst 99,2% van alle vrijkomende bouwmaterialen direct circulair hergebruikt of hoogwaardig gerecycled. Circulair denken, circulair doen. Hiervoor hebben we letterlijk en figuurlijk alles uit de kast gehaald, door bijvoorbeeld een afhaaldag te organiseren waarbij stichtingen en maatschappelijke verenigingen uit Helmond de kans kregen om gratis herbruikbare afkomende materialen uit het project op te halen. De laatste 0,8% was asbest, daar kan en mag je niets mee behalve netjes verwerken.

Veilig en zorgvuldig slopen

Daarnaast hebben we ook een effectief sloopproces gehad waarbij we de werkzaamheden veilig en zorgvuldig hebben uitgevoerd, met zo min mogelijk overlast en impact op de omgeving. Belangrijk hierbij was de communicatie met de omgeving. Vervolgens hebben we het terrein klaar gemaakt voor de ontwikkeling van het nieuwe Huis voor de Stad. Samengevat een zeer interessant en voorspoedig verlopen project. Het was tevens één van de eerste projecten die worden uitgevoerd onder de nieuwe certificatieregeling Circulair Sloopproject binnen de BRL SVMS007!

Meer weten?

Wil jij meer weten over het project circulaire sloop Stadskantoor Helmond? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bekijk meerdere referenties om te weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van sloop, asbest, bodem of infra.