Eisenhowerflat (sloop)

Sloopwerken Eisenhowerflat 3 Sittard-Geleen

Na een succesvolle vrijgave van de asbestsanering van de Eisenhowerflat 3 op 18 december 2020, konden we een start maken met de uitvoering van de sloopwerken van dit imposante appartementencomplex. In opdracht van Heijmans Woningbouw Zuid zijn de werkzaamheden zorgvuldig en gecontroleerd uitgevoerd. De flat was een beeldbepalend stadsgezicht in Sittard en bestond maar liefst uit 120 woningen. We hebben weliswaar iets af moeten nemen uit de omgeving, maar gaven ook iets terug!

  • Plaats: Sittard-Geleen
  • Opdrachtgever: Heijmans
  • Start: december 2020
  • Einde sloop: Maart 2021

De Reus van Sittard

Zo klonk het in het Limburgs Dagblad. En dat klopt! Het 120 appartementen tellende flatgebouw is ten eerste veilig en gecontroleerd ontdaan van veel asbesthoudende toepassingen en vervolgens tot een berg schone betonpuin gereduceerd. Met veel aandacht voor duurzaamheid, de inzet van vakmensen en zeer modern materieel zijn de sloopwerkzaamheden succesvol uitgevoerd. In de laatste weken zijn we nog volop bezig geweest om het sloopterrein te ontdoen van het puin en netjes achter te laten. Hiermee is het project, in goede samenwerking met Heijmans en ZOwonen, gerealiseerd!

Video asbestsanering

Voorafgaand aan de totaalsloop, hebben we in diverse fases alle asbest houdende toepassingen in en aan de flat zorgvuldig verwijderd. De grootschalige asbestsanering verliep 'onopvallend voorspoedig' en volgens planning. Wil jij meer weten over de asbestsaneringswerkzaamheden van dit indrukwekkende project?

"Na afronding van de sloop zijn we volop bezig geweest om het sloopterrein te ontdoen van puin en deze netjes achter te laten voor de omgeving. Hiermee is het project, in goede samenwerking met Heijmans en ZOwonen, gerealiseerd!"

Eisenhowerflat