MindLabs

MindLabs Tilburg ontdaan van Chroom-6

Door Gemeente Tilburg zijn we, mede op basis van onze kennis en expertise bij onder andere gerealiseerde projecten voor Rijksvastgoedbedrijf, uitgekozen om de gehele staalconstructie van het nieuwe MindLabs (oorspronkelijk een oude NS loods) te ontdoen van het schadelijke Chroom-6 (Chroom-6 saneren). Een bijzondere locatie en een voorspoedig verlopen project!

  • Plaats: Tilburg
  • Opdrachtgever: Gemeente Tilburg

Chroom-6 saneren

Chroom-6 saneren is het zorgvuldig en veilig verwijderden van Chroom-6, een schadelijk middel dat in het verleden veel is gebruikt ter beschermend dekmiddel. Het werd onder andere gebruikt voor materialen als hout, plastic en metalen oppervlakten. Ook werd het verwerkt in verf als beschermend en versterkend bestandsdeel. In vaste vorm kan het geen kwaad, maar zodra het vrij komt zijn zelfs kleine hoeveelheden al schadelijk. Steeds vaker kregen instanties met de gevaarlijke stof te maken, doordat het op allerlei plekken in de maatschappij opdook.

Een Chroom-6 sanering vraagt daarom om deskundigheid en ervaring. Als één van de eerste ontvingen wij het officiële certificaat als Chroom-6 specialist op de Nederlandse markt. Met het certificaat tonen we aan over de juiste deskundigheid en ervaring te beschikken voor het zorgvuldig en veilig verwijderen van Chroom-6.

"M. Heezen toont aan veilig te werken en beproefde werkwijzen te hanteren. Een belangrijk gegeven voor de eigen medewerkers van het bedrijf, maar ook zeker richting opdrachtgevers: zij weten bij het kiezen van M. Heezen met een betrouwbare chroom-6-partner samen te werken."

Normec Certification
Uw partner in certificeringen

Veilig en gecontroleerd

Om de gehele staalconstructie van het nieuwe MindLabs veilig te ontdoen van Chroom-6, hebben we zowel onze medewerkers natuurlijk uiterst beschermd als de omgeving afgeschermd. Het hele gebouw was ingepakt door een steigerconstructie en folie. Tot slot is het gebouw voorzien van een dak om de werkzaamheden zo goed mogelijk af te schermen van de omgeving en schadelijke stoffen niet vrij te laten komen. De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en de omgeving staat bij ons voorop. Ten slotte is de complete staalconstructie voorzien van een nieuwe primer laag, na de verrichtte werkzaamheden met betrekking tot de Chroom-6-houdende materialen. Opeenvolgend heeft SGS Search alles in orde bevonden in de eindcontrole en is het werkgebied officieel vrijgegeven.

MindLabs

MindLabs was voormalig een NS loods, welke binnen de herontwikkeling van de Spoorzone Tilburg nieuw leven ingeblazen kreeg als hét gebouw voor innovatie op gebieden van robotica, taaltechnologie en kunstmatige intelligentie. Het nieuwe MindLabs komt naast de bekende LocHal en wordt daarmee direct verbonden. Ook wel "Het zusje van de LocHal" genoemd. Kortom een bijzondere locatie en een mooi project!

Meer weten?

Wilt u meer weten over het veilig saneren en verwijderen van Chroom-6 of wat M. Heezen nog meer voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op!