Chroom-6 saneren

Chroom-6 saneren

M. Heezen is één van de eerste officiële Chroom-6 specialisten op de Nederlandse markt. Met het Chroom-6 certificaat tonen we aan over de juiste ervaring en deskundigheid te beschikken voor het zorgvuldig verwijderen van Chroom-6. We doen alles om de veiligheid voorop te zetten en houden ons aan een ontwikkelde, gecertificeerde aanpak. De laatste jaren is steeds meer bekend geworden over de gevaren bij toepassing of verwerking van het schadelijke Chroom-6. Instanties zijn de afgelopen jaren overvallen en er kwam steeds meer behoefte aan deskundige partijen die hen konden ontzorgen bij de sanering en schoonmaak van Chroom-6-houdende materialen.

Chroom-6 saneren

Eerste officiële Chroom-6 specialist

Op 3 maart 2020 heeft veilig werken met Chroom-6 officieel vorm gekregen en had M. Heezen de primeur. We ontvingen ons Chroom-6 certificaat als één van de eerste officiële Chroom-6 specialisten op de Nederlandse markt. Het belang voor extra veiligheid en marktregulatie werd gezien. SGS Search nam het voortouw en bracht enkele experts bij elkaar.

Met dit certificaat tonen we aan over de noodzakelijke ervaring te beschikken en veiligheid boven alles te zetten bij het zorgvuldig verwijderen van Chroom-6. Samen met de gecertificeerde instellingen TÜV Nederland en Normec Certification ontwikkelden we een gecertificeerde aanpak met onder andere veilige werkprotocollen.

Met het certificaat tonen we aan een bewezen, betrouwbare Chroom-6 partner te zijn en we kunnen u daarmee verzekeren dat we aan de nodige deskundigheid voldoen!

Chroom-6 veilig verwijderen

Het is essentieel dat Chroom-6 op een deskundige en zorgvuldige wijze verwijderd wordt, om risico's voor de gezondheid te voorkomen. Samen met diverse onderzoeksbureaus werken we samen en stellen we vast of een ruimte verontreinigd is met Chroom-6 of niet. Wanneer de stof is aangetroffen, maken wij een plan van aanpak.

Wat is Chroom-6?

Chroom-6 is een vorm van chroom, een metaal dat in diverse vormen voorkomt. In het verleden werd het veel gebruikt ter beschermend dekmiddel voor hout, plastic en metalen oppervlakten, maar ook in verf verwerkt als versterkend en beschermend bestandsdeel. In vaste vorm kan het geen kwaad, maar zodra het als stof vrijkomt, zijn zelfs kleine hoeveelheden al schadelijk.

De stof kan verwerkt zijn in kleine oppervlakten, bijvoorbeeld kozijnen, maar is ook gebruikt op grote objecten zoals bruggen, viaducten, treinen of gebouwen. Bij het saneren van chroom-6 kunnen hoge concentraties van chroom-6 vrijkomen. Bij onvoldoende of onjuiste beschermende maatregelen, kan chroom-6 het lichaam binnen treden.

Het is daarom belangrijk de juiste mensen in te schakelen met de juiste ervaring en deskundigheid. We stellen veiligheid voorop en worden continue beoordeeld door gecertificeerde instellingen om onze kwaliteit en betrouwbaarheid optimaal te houden.

Meer weten?

Wilt u meer weten op het gebied van Chroom-6 of wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen op het gebied van veilig verwijderen van Chroom-6? Neem contact met ons op en vraag naar onze experts.