'De Ster'

Renovatiesloop 'De Ster' Rotterdam

In Rotterdam hebben we de renovatiesloop ten behoeve van de transformatie van het karakteristieke voormalige kantoorgebouw ‘De Ster’ tot een woongebouw met zo’n 170 appartementen uitgevoerd. Een enorme binnenstedelijke renovatiesloop waarbij we een jaar lang onze diverse disciplines, kennis, vakmensen en ruime ervaring met dergelijke projecten hebben mogen toepassen. Bijvoorbeeld de transformatie van de Europoint Torens tot de 'Lee Towers' met een hoogte van 22 verdiepingen!

Circulair hergebruik

Samen met 2dehandsbouwmaterialen.nl (onderdeel van de Heezen Bedrijven) zijn we gestart door iedere verdieping te ontdoen van alle herbruikbare materialen voor circulair hergebruik en hoogwaardige recycling. Hierbij hebben we de vrijkomende bouwmaterialen en kantoorinrichting optimaal afgezet. De bijdrage aan het aantoonbaar circulair hergebruik is groot, duizenden m2 tapijttegels en systeemplafonds (1:1) hergebruiken bespaard namelijk enorm veel onnodige CO2-uitstoot!

Constructieve sloopwerken

Aansluitend zijn de zogeheten constructieve sloopwerken uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de bouwkundig aannemer vanaf een schoon casco verder kon werken. In deze fase hebben we onder andere de gehele bovenste verdieping (E11) verwijderd en de zogeheten ‘zwevende verdieping’ in fracties verkleind door middel van betonboren en -zagen en vervolgens er af te hijsen. Ook zijn grote sparingen gemaakt in het parkeerdek voor de realisatie van commerciële ruimtes onder de appartementen en hebben we van de overige verdiepingen diverse gevelelementen vanaf de verdieping gehesen zodat onze opdrachtgever Van Omme & De Groot de nieuwe balkons kan aanbrengen.

Werken op hoogte

Samen met Van Omme & De Groot legden we naast de technische zaken en circulariteit, de volledige focus op veiligheid. Werken op grote hoogte in een binnenstedelijk gebied (weinig ruimte, belendende bebouwing, veel verkeer) zijn wij gewend. Per project maken we een doordacht sloopplan en beheersen we de risico’s.

Ons veiligheidsbewustzijnsprogramma levert hieraan een belangrijke bijdrage vanaf de voorbereidings- tot en met de realisatiefase. Een voorbeeld van de getroffen maatregelen voor werken op hoogte, prio nummer één binnen de Heezen Bedrijven, is dan bijvoorbeeld de inzet van ons hijsplateau. Daardoor worden machines of materialen veilig verplaatst van en naar verschillende niveaus zonder valgevaar voor goederen of personen!