Coolsingel 75

Asbestsanering en sloopwerken Coolsingel 75 in Rotterdam

Wat een locatie! Op de Coolsingel 75 in hartje Rotterdam hebben we de omvangrijke asbestsanering en sloopwerken van het voormalige kantoorgebouw ‘De Utrecht’ gerealiseerd. In goede samenspraak met onze constructeur, opdrachtgever en belanghebbenden hebben we een doordacht sloopplan ontwikkeld waarbij we extra zorg dragen voor deze drukbezochte omgeving. Binnen een zeer strakke planning zijn de werkzaamheden uitgevoerd in verband met de vele festiviteiten die plaatsvonden in de binnenstad van Rotterdam.

Circulair hergebruik

Na het gereedkomen van de asbestsanering zijn we gestart met de inpandige sloopwerkzaamheden van het kantoorgebouw. Alle herbruikbare bouwmaterialen en vrijkomende bouwgrondstoffen zijn hierbij 100% circulair ingezet of hoogwaardig gerecycled. Na de inpandige werkzaamheden, zijn we verder gegaan met de totaalsloop van het gebouw ten behoeve van de nieuwbouwplannen van Novaform Vastgoedontwikkelaars.

Machinaal slopen

In samenwerking met onze constructeur, opdrachtgever en belanghebbenden is gekeken naar de beste sloopmethode en is een doordacht sloopplan ontwikkeld om het gebouw veilig en gecontroleerd tussen de twee belendende panden uit te slopen. Hierbij zijn de buitenste muren handmatig verwijderd om de belendende bebouwing te handhaven en maakten onze kranen hun weg in het gebouw. Tijdens de sloop is de kelderbak gehandhaafd om te functioneren als ondergrondse parkeergarage voor de nieuwbouw.

Asbestsanering en sloopwerken Coolsingel 75 in Rotterdam

De binnenstad van Rotterdam is een bekende plek voor ons om te werken. Tijdens de uitvoering van de sloopwerken aan de Coolsingel 75 hadden we diverse grote andere projecten in Rotterdam in uitvoering. Waaronder de sloopwerkzaamheden aan de Blaak 333 en het voormalige kantoorgebouw De Ster.